مراقبت و درمان بیماری های کبد،کلیه و معده

آشنایی و مراقبت از همه بیماری های کبد،کلیه و معده در این وبلاگ خواهد بود.

مراقبت و درمان بیماری های کبد،کلیه و معده

آشنایی و مراقبت از همه بیماری های کبد،کلیه و معده در این وبلاگ خواهد بود.

  • ۰
  • ۰

رفلاکس اسید معده زمانی اتفاق می‌افتد که اسید معده‌ی شما به داخل مری برگردد. زمانی که این اتفاق می‌افتد، امکان دارد که شما مزه‌ی ترش مایعی را در انتهای گلوی خود احساس کنید. این موج از اسید معده می‌تواند پوشش مری شما را تحریک و اذیت کرده و باعث بروز سوزش معده، معده درد یا به اصطلاح ترش کردن معده شود.اگر شما به‌ندرت به این مشکل دچار می‌شوید، نیازی نیست برای درمان معده درد تغییراتی اساسی در نحوه‌ی زندگی خود ایجاد کنید. استفاده از داروهای بدون نیاز به نسخه که مخصوص معده و کنترل اسید معده هستند می‌توانند هر درد و احساس ناراحتی را التیام بخشند. اما اگر علائم این مشکل برای زندگی روزمره‌ی شما مشکلاتی ایجاد می‌کنند، امکان دارد به بیماری رفلاکس معده دچار شده باشید. در این صورت برای درمان دردهایتان باید تغییرات متعددی در نحوه‌ی زندگی خود ایجاد کنید.

علائم رفلاکس معده را بشناسید!

سوزش سر دل، یکی از نشانه‌های شایع رفلاکس معده است اما این عارضه نشان‌های خاموش دیگری هم دارد که شاید کمتر متوجه آن‌ها شده باشید.

در صورت تجربه هرکدام از علائم زیر و برای تشخیص رفلاکس معده حتماً با پزشکتان تماس بگیرید:

بوی بد دهان

اگر با مسواک زدن و یا کشیدن نخ دندان هنوز هم مشکل بوی بد دهان را تجربه می‌کنید، برای تشخیص رفلاکس معده به مری با دندان‌ پزشکتان تماس داشته باشید. احساس کردن طعم تلخ یا ترش در دهان نیز می‌تواند از علائم دیگر باشد. رفلاکس معده، می‌تواند علاوه بر بوی بددهان‌، منجر به حساسیت دندان‌ها در برابر سرما و گرما و همچنین سردرد سینوسی شود.

علائم رفلاکس

لارنژیت یا خشونت صدا

یکی از علائم رفلاکس معده التهاب حنجره است. رفلاکس معده به‌ویژه در شب‌هنگام باعث التهاب حنجره و درنتیجه گرفتگی صدا، احساس توده در گلو و گلودردهای مکرر می‌شود.

درد قفسه سینه

از دیگر علائم رفلاکس معده درد قفسه سینه است.  دردقفسه سینه ناشی از رفلاکس معده شبیه آنژین صدری ناشی از بیماری قلبی است. این درد در پشت جناق سینه احساس می‌شود و به پشت گردن، فک یا بازو گسترش می‌یابد. معمولاً درد بعد از غذا خوردن ایجاد می‌شود و ممکن است بیمار حتی از خواب بیدار شود و یا درد را با تحریکات هیجانی بیشتر حس کند. درد قفسه سینه ناشی از رفلاکس ممکن است چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد. این درد معمولاً خودبه‌خود بهبود می‌یابد و یا این‌که با مصرف آنتی‌اسیدها بهتر می‌شود. درد قفسه سینه ناشی از رفلاکس شایع‌ترین درد قفسه صدری غیر قلبی است.

علامت رفلاکس معده

سرفه خشک

اگر سرفه‌های خشک دارید می‌تواند از علائم رفلاکس معده باشد. بیماری رفلاکس سومین علت سرفه مزمن بعد از بیماری‌های سینوسی و آسم است. 20 درصد افرادی که سرفه مزمن دارند مبتلابه رفلاکس هستند.

آسم

در مبتلایان به آسم بدون علل آلرژیک، که به درمان‌های رایج آسم نیز پاسخ مناسب نمی‌دهند باید بیماری رفلاکس در نظر گرفته شود. این بیماران علائم اصلی رفلاکس را ندارند ولی با درمان رفلاکس معده، علائم آسم در آن‌ها بهبود می‌یابد.

علائم سوزش معده

گوش‌درد

رفلاکس معده می‌تواند لوزه سوم و غدد لنفاوی کوچک را نیز تحت تأثیر قرار دهد. تورم در لوزه سوم منجر به تجمع مایع در سینوس‌ها و گوش می‌شود و این تجمع مایع می‌تواند گوش درد و عفونت را به همراه داشته باشد.

احساس توده در گلو

10 درصد از مبتلایان به رفلاکس معده، دچار گلودرد مزمن هستند. علاوه بر این، اسید موجود در گلو باعث تورم اسفنکتر فوقانی مری می‌شود و فرد احساس یک توده در گلو می‌کند به‌طوری‌که نیاز فوری به سرفه کردن دارد. این توده همچنین می‌تواند در برخی افراد مشکلات بلع را ایجاد کند. ترشح بیش‌ازحد بزاق، سکسکه، تهوع و استفراغ از علائم ریفلاکس معده هستند که با شیوع کمتر دیده می‌شوند.

علت رفلاکس معده

عوامل مختلفی از  جمله شیوه زندگی و رژیم غذایی می توانند باعث افزایش مقدار اسید در معده و فشار در معده شوند.

عادات غذایی

خوردن وعده های غذایی بزرگ

خوردن غذاهای خاصی شامل پیاز، نعنا، شکلات، مرکبات، سیر، گوجه فرنگی و غذاهای پر چرب و شور

نوشیدن مایعات خاصی مانند آب مرکبات، الکل و مایعات دارای کافئین

غذا خوردن قبل از خواب

عادات سبک زندگی

داشتن اضافه وزن

سیگار کشیدن

پوشیدن لباس های تنگ

دراز کشیدن بعد از غذا خوردن

علت رفلاکس معده

عوارض ریفلاکس معده

مهدی صابری فیروزی عضو هیئت‌علمی پژوهشکده گوارش و کبد و عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران می گوید: یکی از عوارض ریفلاکس معده برگشت اسید از معده به مری است که می‌تواند سبب ایجاد زخم‌های مری شود، همچنین کسانی که دچار ریفلاکس شدید معده هستند ممکن است در خواب این ریفلاکس از معده به مری برگردد و برگشت اسید به نای و حلق می‌تواند تارهای صوتی را تحت تأثیر قرار دهد و علائم گوش و حلق و بینی ایجاد کند.عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران بابیان اینکه برگشت اسید معده به حلق موجب التهاب تارهای صوتی و دورگه شدن صدا می‌شود، تأکید کرد: در افراد چاق نیز پس از کاهش وزن و داشتن رژیم غذایی مناسب، استفاده از دارو کاهش‌دهنده اسید توصیه می‌شود.  ریفلاکس بیشتر روی کیفیت زندگی بیمار تأثیرگذار است و اصولاً بیماری خطرناکی نیست و افراد مبتلابه ریفلاکس اگر در نحوه زندگی خود تغییر ایجاد کنند حتی گاهی بدون نیاز به دارو قابل‌درمان هستند.

یکی از موثرترین راه های درمان بیماری رفلاکس اسید معده، اجتناب از غذا و نوشیدنی هایی است که باعث بروز علائم آن می شوند از جمله:

در طول روز تعداد وعده های غذایی بیشتر یا حجم کمتر بخورید.

 سیگار را ترک کنید.

بالش هایی زیر سر تخت خود قرار دهید تا حداقل 4 اینچ تا 6 اینچ افزایش یابد.

حداقل 2 الی 3 ساعت قبل از خوابیدن دراز نکشید.

برای خوابیدن های در طول روز سعی کنید از صندلی استفاده کنید.

لباس ها و کمر بند های تنگ استفاده نکنید.

اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، برای کاهش با ورزش و تغییرات رژیم غذایی وزن اقدام کنید.

اهمیت ورزش در درمان رفلاکس معده

بسته به نوع ورزش کردن شما، تمرینات بدنی می‌توانند به درمان اسید معده شما کمک کرده یا آن را بدتر کنند. البته مفید یا مضر بودن ورزش شما برای ریفلاکس معده به نوع ورزش و نحوه‌ی استراحت شما پس از انجام آن بستگی خواهد داشت. پس تمرینات بدنی و ریفلاکس معده با یکدیگر ارتباط مهمی دارند.

درمان رفلاکس با ورزش

فواید تمرینات بدنی برای ریفلاکس معده

پزشکان به‌محض تشخیص ریفلاکس معده، کم کردن وزن را به بیمار پیشنهاد می‌دهند. 

تمرینات بدنی می‌توانند به شما کمک کند وزن اضافه‌ی خود را کم کنید. چراکه اضافه‌وزن می‌تواند مشکلاتی برای ریفلاکس معده ایجاد کند.

داشتن یک وزن متناسب و آب کردن چربی شکم راه خوبی برای کم کردن علائم ریفلاکس معده است. اینجاست که رابطه‌ی تمرینات بدنی و ریفلاکس معده اهمیت پیدا می‌کند. وزن اضافی می‌تواند به معده‌ی شما فشار وارد کند و قسمت پایینی دریچه‌ی مری را تحت تأثیر قرار دهد.  این اتفاق علائم ریفلاکس معده را تشدید می‌کند.

طبق تحقیقاتی که در سال 2013 انجام شدند، کم کردن وزن اولین قدم برای مبارزه با ریفلاکس معده است. همچنین بیمار باید رژیم غذایی خاصی را دنبال کند و از خوردن غذاهایی که ریفلاکس معده را تشدید می‌کنند دوری بجوید.رابطه‌ی یک رژیم غذایی سالم، تمرینات بدنی و ریفلاکس معده با یکدیگر در توالی هستند و هریک از آن‌ها مهم می‌باشند. همچنین رعایت کردن این موارد کیفیت زندگی شما را بالاتر برده و سلامت جسمی شما را بهبود می‌بخشند.

خطرات تمرینات بدنی و ریفلاکس معده

ورزش‌های پرفشار مانند دویدن و وزنه زدن می‌توانند عوارض ریفلاکس معده را بیشتر کنند.

خوردن قبل از ورزش نیز می‌تواند ریفلاکس معده را تحریک کند.

رابطه‌ی تمرینات بدنی و ریفلاکس معده پیچیده است. ورزش زمانی که پای ریفلاکس معده به میان می‌آید، می‌تواند یک شمشیر دو لبه باشد. بر اساس تحقیقاتی که در سال 2006 به اثبات رسیده‌اند، ورزش‌های پرفشار می‌توانند بیماری ریفلاکس معده را تشدید کنند.

برخی از تمرینات بدنی جریان خون به بخش گوارش انسان را کمتر می‌کنند و این می‌تواند باعث تلفیق مایعات معده شده و التهاب و سوزش به وجود بیاورد. قرار دادن بدن در برخی حالت‌های به‌خصوص مانند برعکس آویزان شدن و خم شدن به مدت زیاد نیز می‌تواند به شکم و قفسه‌ی سینه فشار بیاورد و این اتفاق می‌تواند به رابطه‌ی تمرینات بدنی و ریفلاکس معده دامن بزند.

ورزش‌های پرفشاری که امکان دارد شرایط ریفلاکس معده را بدتر کنند عبارت‌اند از:

دویدن

دوی سرعت

بلند کردن وزنه

ژیمناستیک

دوچرخه‌سواری

طناب زدن

پله نوردی

اگر می‌دانید که قرار است چه ساعاتی ورزش کنید، حتماً دو الی سه ساعت قبل از ورزش از خوردن غذا بپرهیزید.

  • ۹۸/۰۴/۱۶
  • احسان کاظمی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی